مقاوم سازی مخازن فایبرگلاس با FRP
در طی سال ها، مصالح گوناگونی برای ساخت مخازن آب و فاضلاب استفاده شده اند. مخازن آّب و فاضلاب ساخته شده از بتن غیرمسلح، پلی اتیلن و یا فولاد دارای مزیتهای مخازن فایبرگلاس (GRP) نمی باشند. مخازن فایبرگلاس (GRP) دارای ساختاری قوی، استحکام زیاد، دوام قابل توجه، پایداری در برابر اشعه UV، مقاومت شیمیایی، مقاومت در برابر خوردگی، نفوذناپذیری در برابر آب، سبک و قابلیت نصب آسان هستند. اگر در ساخت آن از پلی استر استفاده شود در برابر خوردگی ضعیف خواهند بود؛ اما رزین هایی مثل اپوکسی و ونیل استر مقاومت خوبی در برابر خوردگی ایجاد می کند. علیرغم برتریهای زیادی که مخازن فایبرگلاس (GRP) نسبت به مخازن فولادی دارند، بازهم تحت شرایط خاصی همچون حرارت و یا پرتو فرابنفش دچار آسیب و خوردگی می شوند. بنابراین استفاده از مصالح نوین کامپوزیت پلیمری FRP به منظور مقاوم سازی مخازن فایبرگلاس مورد توجه صاحبان صنایع قرار گرفته است.
مخازن فایبرگلاس نفت و گاز
در صنعت نفت و گاز برای ذخیره وانبار مواد و سیالات مختلفی همچون نفت خام، گاز، آب، گلیکول و … از مخازن فایبرگلاس نفت و گاز استفاده می شود. استفاده از مصالح نوین پلیمری در ساخت مخازن نفت و گاز به دلیل مزیتهای نسبی مخازن پلیمری نسبت به سایر مخازن در حال افزایش است. با این حال مخازن فایبرگلاس نفت و گاز نیز به دلیل قرارگیری در معرض آسیب هایی همچون ترک خوردگی و یا نرم شدگی، نیازمند تعمیر و تقویت می باشند.
اهمیت انتخاب روش درست، دقیق و متناسب تعمیر و تقویت مخازن فایبرگلاس در رعایت نکات فنی-مهندسی، مدیریت بهینه ریسک و مدیریت هزینه و کاهش بار مالی پروژه است. به عبارت بهتر، یک متخصص تعمیر و تقویت مخازن فایبرگلاس باید بتواند راهکارها و محصولاتی را برای تعمیر و جلوگیری از انواع آسیب و خوردگی مخازن فایبرگلاس ارائه و پیشنهاد کند که در عین کارایی و کارآمدی، جنبه های اقتصادی طرح را نیز لحاظ کرده باشد.
مالکین و مجریان مخازن، چند گزینه برای تعمیر، تقویت و محافظت از مخازن در برابر انواع آسیب و خوردگی دارند. تعمیر و تقویت جزئی یا مقاوم سازی مخازن فایبرگلاس، زمان زیاد عدم سرویس دهی، تجهیزات گران و نیروی انسانی زیادی را تحمیل میکند. برخلاف مصالح فلزی، کامپوزیتها دچار خوردگی نمیگردند و یک راه حل بلندمدت محسوب می شوند. مقاومت زیاد و پایداری دمایی زیاد کامپوزیتهای پلیمری سبب میشود که بتوان از آنها در شرایطی با دمای حداکثر 120 درجه سلسیوس و فشار بیش از psi 200 بهره برداری کرد. به کمک روش نوین و تطبیق پذیر استفاده از لایه های کامپوزیت پلیمری میتوان در کسری از زمان و هزینه اجرای روشهای قدیمی و سنتی تعمیر و تقویت مخازن فایبرگلاس، تعویض کف مخزن، تعمیر نقاط نشتی و یا نوسازی کل مخزن را به انجام رساند.
واحد تعمیر، تقویت و مقاوم سازی مخازن فایبرگلاس شرکت افزیر آماده ارائه جزییات بیشتر و ارائه راهکار متناسب با نیاز شما میباشد.
روش نوین تعمیر،تقویت و مقاوم سازی مخازن فایبرگلاس به کمک مصالح کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت
بسیاری از سازه ها همانند مخازن آب، نفت یا گاز به صورت استوانه هستند. فشارهای هیدرواستاتیک ناشی ازسیالات، تنشهای حلقوی را ایجاد میکند که به دیواره جانبی اینگونه سازه ها وارد میشود. مقدار این تنشها در پایه مخزن حداکثر است که با افزایش ارتفاع، کاهش می یابد. خوردگی سبب کاهش سطح مقطع المانهای تقویت کننده در سازه های بتنی و یا کاهش ضخامت دیواره فایبرگلاس سازه می شود. این امر سبب افزایش تنش های محیطی می شود و باید هرچه سریعتر اقدامات مربوط به تعمیر و تقویت مخازن فایبرگلاس انجام شود. به طور مثال اگر مخزن فایبرگلاس حاوی مواد خطرناک یا اشتعال پذیر باشد، تعمیر به روش جوش دادن ورقهای فایبرگلاس گزینه مناسبی نمی باشد.
به طور کلی هدف از تعمیر و تقویت مخازن فایبرگلاس با لایه های مصالح کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت
را میتوان موارد زیر برشمرد:
- افزایش مقاومت مخزن
- افزایش مقاومت برشی
- کنترل ترک
- آب بندی و عایق نمودن
- مقاوم سازی در برابر خوردگی
- مقاوم سازی در برابر حملات مواد شیمیایی
- افزایش عمر و دوام
شرکت افزیر که از پیشگامان و پیشروان حوزه تعمیر و تقویت مخازن فایبرگلاس به ویژه با استفاده از مصالح کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت شرکت افزیر می باشد، آماده ارائه خدمات موردنیاز شما در سراسر کشور است. برای دریافت اطلاعات بیشتر، مشاوران ما در هر لحظه آماده پاسخگویی به شما می باشند.
هزینه تعمیر و تقویت مخازن فایبرگلاس با استفاده از مصالح کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت شرکت افزیر
برای دریافت اطلاعات جامع درباره قیمت و هزینه انواع روشهای تعمیر و تقویت مخازن فایبرگلاس به ویژه به کمک مصالح کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت کافی است با متخصصین شرکت افزیر در تماس باشید.